Špízy s ovesnými vločkami
Fotogalerie:

Špízy s ovesnými vločkami

Lída Guková

Pacov

Podáváme s pečivem a okurkovým salátem.

Lída Guková, Pacov

Ingredience

  • Suroviny
  • 200 g uvařených ovesné vločky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 300 g mleté maso
  • 2 vejce
  • dle chuti sůl a pepř
  • na obalování ovesné vločky
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky 5 minut povaříme, slijeme vodu a necháme je vychladnout. Cibuli a česnek nasekáme najemno a smícháme s vychladlými uvařenými vločkami, mletým masem, vejci, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme karbanátky ve tvaru špízu, které obalíme v ovesných vločkách.

  2. Na pánvi ohřejeme olej, vložíme do něj karbanátky a opékáme je při střední teplotě 10–15 minut. Propícháme je špejlemi jako špízy.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)


Zpět na článek: Špízy s ovesnými vločkami
Tisknout