Bramborové krokety se sýrem
Fotogalerie:

Bramborové krokety se sýrem

Lenka Zárubová
Lenka Zárubová
Komárov

Oblíbeným a nenáročným jídlem jsou u nás bramborové krokety. Hodí se jako hlavní jídlo nebo i příloha, jsou dobré jak teplé, tak studené a opravdu zasytí. 

lenka Zárubová, Komárov

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 250 g sýr Eidam
  • 250 g salám Junior nebo bavorská sekaná
  • 2 vejce
  • 1 hrnek hrubá mouka
  • koření, sůl, pepř, vegeta, zelená petrželka
  • na obalení hladká mouka, vejce, strouhanka
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvařené ve slupce nastrouháme nebo prolisujeme jako na knedlíky. Do vlažných brambor přidáme nastrouhanou uzeninu a sýr, přidáme koření dle chuti, 2 vajíčka a  hrubou mouku.

  2. Rukou vypracujeme těsto a tvoříme placičky, které obalujeme v trojobalu jako řízek. Smažíme v rozpáleném oleji.


Zpět na článek: Bramborové krokety se sýrem
Tisknout