Rýžové nudle s tuňákem
Fotogalerie:

Rýžové nudle s tuňákem

Martina Beranová
Martina Beranová
Jihlava

Rychlá a zdravá večeře. Obzvlášť přijde vhod doplněná o zeleninový salát.

Martina Beranová, Jihlava

Ingredience

  • 2 plechovky kousky tuňáka v oleji
  • 400 g rýžové nudle
  • 1 větší cibule
  • 1 plechovka černé olivy
  • 300 ml polosuché víno
  • oregano
  • bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Tuňáka necháme okapat, trochu oleje si ponecháme stranou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na odloženém oleji z tuňáka. Když cibule trochu zezlátne, přidáme tuňáka a pár minut opékáme.
  2. Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu. Cibuli s tuňákem zalijeme vínem, přidáme rozpůlené olivy, dochutíme oreganem a bazalkou a necháme chvíli probublat. Servírujeme s hotovými rýžovými nudlemi.


Zpět na článek: Rýžové nudle s tuňákem
Tisknout