Snídáte rádi ovesnou kaši? Zkuste si ji i upéct! Pečená kaše je zdravá varianta snídaně, ale poslouží dobře i jako svačina.
Zuzana Hošková, Protivín
Ingredience
- 2 šálky ovesné vločky
- 1/2 šálku jemné ovesné vločky s klíčky
- 1/2 šálku rozinky
- 1/3 šálku kokos
- 1/2 šálku ořechy
- 1 lžička skořice
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 a 3/4 šálku mléko
- 1 sklenička jablečná přesnídávka
- 1 ks vejce
- 1 lžíce olej
- 1 lžíce cukr
- 1 ks banán
- 1 ks jablko
Doba přípravy
Počet porcí
10
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
V jedné míse si smícháme všechny suché suroviny. Kdo má rád sladké, může přidat více cukru. V jiné míse si smícháme všechny mokré suroviny, kromě jablka a banánu.
-
Banán nakrájíme na kolečka, jablko oloupeme a také nakrájíme na malé kousky. Suché a mokré suroviny spolu promícháme a poté vmícháme i banánové a jablečné kousky. Směs vylijeme do vymazané a vysypané formy.
-
Na povrch můžeme ještě přidat trochu čokolády. Kromě rozinek lze použít i jiné sušené ovoce. Kaši dáme péci asi na půl hodiny - dokud povrch nezezlátne. Dobrou chuť!