Pečená ovesná kaše
Fotogalerie:
 

Pečená ovesná kaše

Zuzana Hošková
Zuzana Hošková
Protivín

Snídáte rádi ovesnou kaši? Zkuste si ji i upéct! Pečená kaše je zdravá varianta snídaně, ale poslouží dobře i jako svačina.

Zuzana Hošková, Protivín

Ingredience

  • 2 šálky ovesné vločky
  • 1/2 šálku jemné ovesné vločky s klíčky
  • 1/2 šálku rozinky
  • 1/3 šálku kokos
  • 1/2 šálku ořechy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 a 3/4 šálku mléko
  • 1 sklenička jablečná přesnídávka
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce cukr
  • 1 ks banán
  • 1 ks jablko

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V jedné míse si smícháme všechny suché suroviny. Kdo má rád sladké, může přidat více cukru. V jiné míse si smícháme všechny mokré suroviny, kromě jablka a banánu.
  2. krok2 Banán nakrájíme na kolečka, jablko oloupeme a také nakrájíme na malé kousky. Suché a mokré suroviny spolu promícháme a poté vmícháme i banánové a jablečné kousky. Směs vylijeme do vymazané a vysypané formy.
  3. Na povrch můžeme ještě přidat trochu čokolády. Kromě rozinek lze použít i jiné sušené ovoce. Kaši dáme péci asi na půl hodiny - dokud povrch nezezlátne. Dobrou chuť!
Tisknout