Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Fotogalerie:
 

Kuřecí játra na slanině s kari rýží

Silvie Andrejková
Silvie Andrejková
Beroun

Rychlá mňamka.

Silvie Andrejková, Beroun

Ingredience

  • 500 g kuřecí játra
  • 2 cibule
  • 100 g slanina
  • horčice
  • sladká paprika
  • vegeta
  • olej
  • sůl
  • 500 g rýže
  • kari
  • špetka rozmarýnu
  • mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu si nakrájíme na drobné kostky a dáme do hrnce škvařit. Přidáme jednu cibuli nakrájenou na drobno, lžíci hořčice a trochu sladké papriky, chvíli restujeme. Nakonec přidáme játra, nalijeme trochu vody a dusíme doměkka 15 až 20 minut. Přidáme vegetu a zahustíme hladkou moukou.

  2. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme kari, sůl a špetku rozmarýnu. Opranou rýži přisypeme k cibuli a chvilku opražíme na oleji, zalejeme vodou a dusíme doměkka. 

Zpět na článek: Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Zpět na článek: Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Zpět na článek: Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Zpět na článek: Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Zpět na článek: Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Zpět na článek: Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Zpět na článek: Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Zpět na článek: Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Zpět na článek: Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Tisknout