Petrželové šišky se strouhaným sýrem
Fotogalerie:

Petrželové šišky se strouhaným sýrem

Martina Sklenářová
Martina Sklenářová
Vysoké Mýto

Výborná obměna klasického čevapčiči.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 400 g mleté maso
  • 6 stroužků česnek
  • 1 hrst nasekaná petrželka kudrnka
  • 50 g strouhaný sýr
  • 2 lžičky červená mletá paprika
  • strouhanka dle potřeby
  • sůl, pepř
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Maso dáme do mísy, pocákáme ledovou vodou a necháme alespoň hodinu odpočinout. Přidáme veškeré ingredience a pěkně rukama prohněteme.

  2. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou a tvoříme šištičky. Každou zvlášť obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

  3. Podáváme klasicky s vařeným bramborem, hořčicí a cibulkou.
Tisknout