Vločkové karbanátky
Fotogalerie:

Vločkové karbanátky

Lucie Toušová
Lucie Toušová
Ostrava
Tyto karbanátky děláme velmi často. Dobré jsou i za studena na chlebu pomazaném hořčicí

Ingredience

  • 1/2 balení ovesné vločky
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce solamyl
  • dle chuti paprika sladká
  • 1 česnek
  • dle chuti majoránka
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • 50 g strouhaný sýr
  • 200 g slanina
  • 1 vejce
  • na smažení sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky propláchneme vodou a necháme namočené alespoň 3 hodiny.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme dosklovita. Poté ji v pánvi smícháme s nasekanou cibulí a utřeným česnekem a společně osmažíme dorůžova.

  3. Připravenou směs smícháme s přecezenými vločkami, vmícháme vejce, solamyl, majoránku, storuhaný sýr, mouku, papriku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z takto připravené směsi tvoříme placičky, které smažíme v pánvi na rozpuštěném sádle.

  4. Tip: Karbanátky smůžeme obalit ve strouhance, lépe se pak smaží. Těsto je hodně lepkavé, dobré je máčet si ruce při tvoření karbanátků v teplé vodě.

Tisknout