Špagety se sicilskou sladkokyselou omáčkou
Fotogalerie:

Špagety se sicilskou sladkokyselou omáčkou

Rita Uličná
Rita Uličná
Praha

Tato výborná omáčka se hodí ke všem těstovinám nejlepší je však se špagetami.

Rita Uličná, Praha

Ingredience

  • olivový olej
  • 1 cibule
  • podle možností bazalka
  • drcená rajčata
  • 2 lžíce cukr
  • 3 lžíce vinný ocet
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička pepř
  • petrželka
  • 1 celá skořice
  • špagety nebo jiné těstoviny

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji zpěníme cibuli přidáme petržel, bazalku a rajčata. Podusíme. Přidáme cukr, ocet, sůl, pepř a celou skořici. Dusíme 20-30minut.

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu, přelijeme omáčkou a navrch dáme strouhaný sýr a lístky bazalky.


Zpět na článek: Špagety se sicilskou sladkokyselou omáčkou
Tisknout