Tato výborná omáčka se hodí ke všem těstovinám nejlepší je však se špagetami.
Rita Uličná, Praha
Ingredience
- olivový olej
- 1 cibule
- podle možností bazalka
- drcená rajčata
- 2 lžíce cukr
- 3 lžíce vinný ocet
- 1 lžička sůl
- 1 lžička pepř
- petrželka
- 1 celá skořice
- špagety nebo jiné těstoviny
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Na olivovém oleji zpěníme cibuli přidáme petržel, bazalku a rajčata. Podusíme. Přidáme cukr, ocet, sůl, pepř a celou skořici. Dusíme 20-30minut.
-
Těstoviny uvaříme podle návodu, přelijeme omáčkou a navrch dáme strouhaný sýr a lístky bazalky.