Plněný hermelín se sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Plněný hermelín se sýrovou omáčkou

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Pro milovníky sýru ideální oběd.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • 100 g šunka
  • 100 g houby
  • 1 cibule
  • 100 g hladká mouka
  • 1 vejce
  • 150 ml mléko
  • 50 ml pivo
  • 100 g strouhanka
  • 100 ml smetana
  • olej na smažení
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • špetka strouhaný muškátový oříšek
  • 2 lžíce bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Šunku, houby a cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném oleji a ochutíme pepřem,solí a muškátovým oříškem. Hermelíny vodorovně rozkrojíme, vydlabeme měkký střed, který si dáme stranou. Spodní část hermelínů naplníme houbovou náplní, přiklopíme horním dílem sýru a jemně přitiskneme. 
  2. Z hladké mouky, vejce, mléka a piva vymícháme hladké těstíčko.
    Plněné hermelíny namočíme do připraveného těstíčka a poté obalíme ve strouhance. Obalení můžeme ještě jednou zopakovat. Obalené hermelíny osmažíme na pánvi s větším množstvím rozpáleného tuku. 
  3. Během smažení si připravíme sýrovou omáčku. Vydlabané měkké vnitřky hermelínů dáme do kastrůlku, přidáme bylinky, smetanu a osolíme. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud se všechny ingredience nespojí v hladkou omáčku. Hotové hermelíny podáváme se šťouchanými bramborami a sýrovou omáčkou. 
Tisknout