Omeleta s bramborami
Fotogalerie:

Omeleta s bramborami

Katka Miláčková

Praha
Je to vydatné jídlo, které se hodí jako lehčí oběd nebo naopak sytější večeře.
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 750 g brambory
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti
  • rozmarýn
  • 1 ks paprika červená
  • 1 ks brokolice
  • 5 ks ředkvičky
  • 50 g hlíva ústřičná
  • 150 g zelenina mražená
  • 100 g trikolora - vojtěška, munga, čočka
  • pepř
  • koření grilovací
  • 6 ks vejce
  • pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Ty potom opečeme na pánvi na trošce oleje. Dochutíme solí a rozmarýnem.
  2. Červenou papriku, uvařenou brokolici, ředkvičky a smacker nakrájíme na menší kousky. Ty také opečeme na oleji na další pánvi, přidáme mraženou zeleninu, naklíčené výhonky munga, čočky a vojtěšky a okořeníme pepřem a grilovacím kořením. Smažíme asi 15 minut.
  3. Pak usmažíme tři omelety (2 vejce na osobu), které na talíři naplníme zeleninovou směsí, posypeme pažitkou a podáváme s opečenými bramborami.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Tisknout