Žampiony v kmínovém těstíčku
Fotogalerie:

Žampiony v kmínovém těstíčku

Evelína Macharová

Holešov
Jsme houbová rodina. Pokud není právě sezona a už nás nebaví houby sušené a mražené, kupujeme žampiony.
Evelína Macharová, Holešov

Ingredience

  • 500 g žampiony
  • 120 g mouka hladká
  • 1 vejce
  • 50 ml mléko
  • 2 stroužky česnek
  • 1/2 lžičky worcesterová omáčka
  • 1 a 1/2 lžičky kmín drcený
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • olej dle potřeby
  • 150 g majonéza
  • 50 g smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žampionové kloboučky (portobello) překrájíme na plátky mírně sklopeným nožem.
  2. krok2 Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme sůl, pepř a drcený kmín. Dále přidáme vejce, mléko, česnek, kapku worcesteru a metličkou vymícháme těstíčko. V případě potřeby zředíme mlékem nebo naopak zahustíme moukou.
  3. krok3 V pánvi rozehřejeme olej. Žampiony obalujeme v těstíčku a smažíme v oleji z obou stran (asi 2 minuty z každé strany) dozlatova.
  4. Majonézu zředíme smetanou a promícháme. Dochutíme ji solí a hrubě mletým pepřem.
  5. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.

    TIP: Žampionům portobello se také říká žampionové steaky. Mají otevřený klobouček a hodí se především na smažení. Jsou masitější a tmavší než klasické žampiony.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)


Zpět na článek: Žampiony v kmínovém těstíčku
Zpět na článek: Žampiony v kmínovém těstíčku
Zpět na článek: Žampiony v kmínovém těstíčku
Zpět na článek: Žampiony v kmínovém těstíčku
Tisknout