Pečená rajčata s makarony
Fotogalerie:

Pečená rajčata s makarony

Karolína Botíková

Plzeň
Zeleninu milujeme ve všech podobách.
Karolína Botíková, Plzeň

Ingredience

  • 1 kg rajčata
  • 4 lžíce olej olivový
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžička tymián
  • 1/2 balení makarony
  • trocha parmazán strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjeme a podélně rozpůlíme. Velký plech vyložíme pečicím papírem a rajčata na něj naskládáme řezem nahoru. Pokapeme je olivovým olejem a rovnoměrně posypeme česnekem nakrájeným na malé kousky.
  2. Tymián odrhneme na malé lístečky a jimi rajčata posypeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby a při 140 °C necháme péct asi 2 hodiny.
  3. Makarony uvaříme v osolené vodě a podáváme s pečenými rajčaty.
  4. Nakonec každou porci lehce posypeme jemně strouhaným parmazánem.
     
    TIP: Upečená rajčata se dají  rozmixovat nebo je lze podávat jen s bagetou, a to jak teplá, tak i studená. Místo tymiánu můžeš na rajčata nanést trochu bazalkového pesta.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Tisknout