Pórek se slaninou a sýrem
Fotogalerie:

Pórek se slaninou a sýrem

Gabriela Firstová

Praha
Mikrovlnnou troubu používáme tak jako většina domácností spíše na ohřívání jídla. Je to škoda, dá se v ní připravit mnoho dobrot – a hlavně rychle.
Gabriela Firstová, Praha

Ingredience

  • 2 ks pórek
  • 100 g sýr plátkový
  • 100 g slanina anglická
  • dle chuti sůl a pepř podle chuti
  • sůl a pepř podle chuti
  • máslo dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pórky opláchneme, očistíme a nakrájíme na širší špalíčky.
  2. krok2 Ze špalíčků odstraníme část vnitřku, abychom získali prostor k plnění.
  3. krok3 Plátky sýra společně s plátky anglické slaniny pokrájíme tak, aby se daly zasunout do připravených pórkových špalíčků. Ty potom plníme vždy plátkem anglické slaniny obaleným v sýru.
  4. Naplněné pórkové špalíčky vyskládáme do nádoby vhodné pro vaření v mikrovlnné troubě. Navrch položíme pár tenkých plátků másla a vše lehce podlijeme troškou vody. Na povrchu posypeme solí a pepřem.
  5. Nádobu vložíme do mikrovlnné trouby a na plný výkon vaříme zhruba 8–10 minut. Dobu vaření bychom měli průběžně kontrolovat a popřípadě prodloužit či zkrátit.

    TIP: Jako příloha se k tomuto jídlu nejlépe hodí opečený toastový chléb, můžeš ho namazat bylinkovým máslem. Stejným způsobem můžeš plnit i menší rajčata nebo papriky. Když je doplníš pikantním dipem, večeře bude na jedničku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)


Zpět na článek: Pórek se slaninou a sýrem
Zpět na článek: Pórek se slaninou a sýrem
Zpět na článek: Pórek se slaninou a sýrem
Zpět na článek: Pórek se slaninou a sýrem
Tisknout