Rychlá kroupová polévka se zeleninou
Fotogalerie:

Rychlá kroupová polévka se zeleninou

Lenka Petelíková

Černošice
Je to bleskovka podle receptu od mé babičky.
Lenka Petelíková, Černošice

Ingredience

  • 1 hrnek kroupy
  • 35é g zelenina mražená
  • 2 l vývar zeleninový
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kroupy propláchneme vodou, zalijeme vývarem a povaříme do poloměkka.
  2. Poté přidáme mraženou zeleninu a dovaříme.
  3. Podle chuti případně dosolíme a opepříme. Hned můžeme podávat.

    TIP: Pokud ti nevadí tuk, osmahni zeleninu předem na pořádné lžíci sádla. Špetka pepře a trocha majoránky a česnek polévce dodají správný říz.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Tisknout