Krémová česnečka
Fotogalerie:

Krémová česnečka

Radka Vltavská

Počátky
Výborná polévka‚ která krásně voní. Zvládne ji i začínající kuchařka.
Radka Vltavská, Počátky

Ingredience

  • 3 lžíce máslo
  • 10 stroužku česnek
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 kostka bujón
  • 250 ml smetana 12%
  • 1 lžička vegeta
  • majoránka dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme pomalu rozehřát máslo. Česnek prolisujeme nebo nastrouháme a přidáme k máslu. Necháme ho zpěnit, potom přisypeme dvě lžíce hladké mouky a uděláme jíšku.
  2. V dalším hrnci dáme vařit litr vody, do které jsme přidali bujon. Pak ji přilijeme k česnekové jíšce. Metlou důkladně rozmícháme‚ poté vlijeme smetanu a necháme vše pořádně povařit.
  3. Nakonec polévku dochutíme špetkou majoránky a vegetou. Podáváme s osmahnutým rohlíkem či chlebem nebo s kupovanými krutonky – to záleží na individuální chuti – a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)


Zpět na článek: Krémová česnečka
Tisknout