Zeleninovo-kokosové karí
Fotogalerie:

Zeleninovo-kokosové karí

Jitka Králíková

Kralupy
Kokosové mléko koupíte třeba v Tesku. 
Jitka Králíková, Kralupy

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule velká
  • 2 stroužky česnek
  • malý kousek zázvor
  • 1 lžička kurkuma
  • 1/2 lžičky kmín
  • špetka chilli
  • 1 malý květák
  • 1/2 malé dýně
  • 100 g fazolky zelené
  • 400 ml mléko kokosové
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli nakrájenou na klínky. Přidáme nadrobno pokrájený česnek, nastrouhaný zázvor a ostatní koření.
  2. Květák rozebereme na malé růžičky, dýni zbavíme semen, oloupeme a pokrájíme na kostky. Fazolky zbavíme konců a překrojíme na půlky. Zeleninu krátce orestujeme a zalijeme kokosovým mlékem. Dusíme asi 15–20 minut. Hotové karí podáváme teplé s pečivem, ozdobíme čerstvou petrželkou.

    TIP: Jestli tvoje rodina nemá ráda kokos, můžeš kokosové mléko nahradit zakysanou smetanou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Tisknout