Kapří bramboráčky
Fotogalerie:

Kapří bramboráčky

Monika Šárová

Sedlec-Prčice
Takové bramboráky jsi ještě zaručeně nejedla.
Monika Šárová, Sedlec-Prčice

Ingredience

  • 300 g ryba
  • 50 g slanina anglická
  • 800 g brambory
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 100 g mouka hladká
  • 1/2 lžičky majoránka
  • špetka sůl
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí maso zbavíme kostí a spolu s cibulí pomeleme na masovém strojku. Dáme do misky a přidáme jemně strouhané brambory, vejce, mouku, nakrájenou slaninu, majoránku, sůl a vypracujeme těsto. Pokud je těsto moc řídké, přimícháme ještě trochu mouky.
  2. Lžící klademe kousky těsta na rozpálený olej a smažíme malé bramboráčky z obou stran. Bramboráčky podáváme s čerstvou nebo dušenou zeleninou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Tisknout