Pomazánka z tresky
Fotogalerie:

Pomazánka z tresky

Renata Zelená

Vyškov
Chlebíčky jsou vynikající třeba ke sklence dobře vychlazeného bílého vína.
Renata Zelená, Vyškov

Ingredience

  • 150 g máslo pomazánkové
  • 1 sklenice treska drcená a la losos
  • špetka pepř
  • 2 bageta celozrnná
  • kousek okurka
  • 2 cibule s natí
  • na ozdobu paprika žlutá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Pomazánkové máslo ušleháme. Z drcené tresky necháme vykapat olej a vmícháme k pomazánkovému máslu. Přidáme také nahrubo čerstvě mletý pepř.
  2. Bagety našikmo nakrájíme na plátky a pomocí vidličky namažeme rybí pomazánkou. Ozdobíme okurkou nakrájenou na půlměsíčky, žlutou paprikou a na kousky nakrájenou mladou cibulkou. Nakonec posypeme pepřem.

    TIP: Luxusní jednohubky se dají vytvořit tak, že nakrájíš rohlíky na kolečka, namažeš je pomazánkou z tresky a ozdobíš kouskem citronu a černou olivou. Kdo má rád pikantní, může místo černé olivy zkusit na jednohubky dát zelené olivy plněné feferonkou.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Tisknout