Kuře Teryiaki
Fotogalerie:

Kuře Teryiaki

Eva Kučerová

a Praha
Původně japonský recept je rozšířen po celé Asii. Tato varianta pochází z Indonésie.
Eva Kučerová,a Praha

Ingredience

  • 1 kuře
  • 2 cibule
  • 1 česnek
  • 50 g zázvor
  • 1 chilli paprička červená
  • 200 ml víno bílé
  • 50 ml olej
  • 4 lžíce marináda na kuře
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 2 lžíce cukr krupice
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujeme na menší kousky. Doporučujeme použít marinádu teryiaki.
  2. Ze všech ingrediencí připravíme marinádu, chuť má být slano-sladko-kyselá a mírně pálivá.
  3. Porce kuřete vložíme do pekáče‚ zalijeme marinádou a necháme uležet v lednici nejlépe do druhého dne.
  4. Kuře i s marinádou pečeme při 200 °C. Během pečení jednou obrátíme.
  5. Podáváme s rýží‚ do které můžeme při dušení přidat hrst rozinek.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)


Zpět na článek: Kuře Teryiaki
Tisknout