Původně japonský recept je rozšířen po celé Asii. Tato varianta pochází z Indonésie.
Eva Kučerová,a Praha
Ingredience
- 1 kuře
- 2 cibule
- 1 česnek
- 50 g zázvor
- 1 chilli paprička červená
- 200 ml víno bílé
- 50 ml olej
- 4 lžíce marináda na kuře
- 2 lžíce omáčka sojová
- 2 lžíce cukr krupice
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
150 Kč
Postup přípravy
-
Kuře naporcujeme na menší kousky. Doporučujeme použít marinádu teryiaki.
-
Ze všech ingrediencí připravíme marinádu, chuť má být slano-sladko-kyselá a mírně pálivá.
-
Porce kuřete vložíme do pekáče‚ zalijeme marinádou a necháme uležet v lednici nejlépe do druhého dne.
-
Kuře i s marinádou pečeme při 200 °C. Během pečení jednou obrátíme.
-
Podáváme s rýží‚ do které můžeme při dušení přidat hrst rozinek.