Zapečený hermelín
Fotogalerie:

Zapečený hermelín

Lucie Vichlendová

Liptaň
Jako přílohu dávám opečené toasty.
Lucie Vichlendová, Liptaň

Ingredience

  • 6 brambory
  • 4 hermelín
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 cibule velká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka majoránka
  • 100 g slanina anglická

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, sýry rozpůlíme, česnek prolisujeme, půlky sýru potřeme hořčicí a česnekem.
  2. Brambory poklademe do zapékací mísy, dáme na ně čtyři půlky potřených hermelínů, na ně naklademe na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, nahoru dáme anglickou slaninu. Vše přikryjeme zbývajícími půlkami sýrů. Na to vše přidáme ještě zbylé brambory.
  3. Pečeme v troubě při 200 °C přibližně 30 minut.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Tisknout