Jako studená večeře je opravdu vynikající.
Gábina Firstová, Praha
Ingredience
- 200 g hermelín
- 100 g šunka
- 4 vejce
- 4 lžíce majonéza
- 2 lžíce jogurt bílý
- svazek petrželka
- špetka sůl
- špetka pepř
- jako příloha chléb tmavý
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Všechna čtyři vejce uvaříme natvrdo, vychladlá je oloupeme a kráječem nakrájíme na malé kousíčky.
-
Šunku nakrájíme na tenké nudličky, hermelín také na kostičky.
-
Suroviny smícháme dohromady, přidáme 2 lžíce majonézy a 2 lžíce jogurtu. Petrželku nasekáme najemno a přimícháme do pomazánky, vše ochutíme solí a pepřem.
-
Promícháme. Necháme v ledničce vychladit a pak podáváme namazané na čerstvém pečivu.
TIP: Když ti přijde návštěva, můžeš pomazánku namazat na chlebíčky a ty ozdobit dvěma tenkými trojúhelníčky hermelínu, kouskem kadeřavé petrželky a plátkem cherry rajčátka.