Hermelínová pomazánka
Fotogalerie:
 

Hermelínová pomazánka

Gábina Firstová

Praha
Jako studená večeře je opravdu vynikající.
Gábina Firstová, Praha

Ingredience

  • 200 g hermelín
  • 100 g šunka
  • 4 vejce
  • 4 lžíce majonéza
  • 2 lžíce jogurt bílý
  • svazek petrželka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • jako příloha chléb tmavý

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechna čtyři vejce uvaříme natvrdo, vychladlá je oloupeme a kráječem nakrájíme na malé kousíčky.
  2. krok2
    Šunku nakrájíme na tenké nudličky, hermelín také na kostičky. 
  3. krok3
    Suroviny smícháme dohromady, přidáme 2 lžíce majonézy a 2 lžíce jogurtu. Petrželku nasekáme najemno a přimícháme do pomazánky, vše ochutíme solí a pepřem.
  4. krok4
    Promícháme. Necháme v ledničce vychladit a pak podáváme namazané na čerstvém pečivu.

    TIP: Když ti přijde návštěva, můžeš pomazánku namazat na chlebíčky a ty ozdobit dvěma tenkými trojúhelníčky hermelínu, kouskem kadeřavé petrželky a plátkem cherry rajčátka.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Tisknout