Slaní šneci z listového těsta
Fotogalerie:

Slaní šneci z listového těsta

Dagmar Hrubantová

Příjemné pohoštění k vínu, pivu i nealku. 
Dagmar Hrubantová,
Nové Jirny

Ingredience

  • 1 kečup
  • 6 stroužků česnek
  • špetka oregáno
  • svazek cibulka jarní
  • 2 těsto listové
  • 200 g salám
  • 200 g sýr
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

115 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
     Připravíme pastu na potření placky: do misky dáme kečup s propasírovaným česnekem, oregano a na malé kousky nasekanou zelenou cibulku. Vše promícháme. Z listového těsta uválíme placku (podobně jako když připravujeme štrúdl).
  2. krok2
    Placku potřeme předem připravenou pastou.  Na to položíme kolečka salámu a vše posypeme sýrem.Placku stočíme podobně, jako když balíme palačinku. Závin nakrájíme na plátky zhruba 1,5 cm široké. 
  3. Na plech dáme pečicí papír a na něj naskládáme krájené kousky závinu – šnečky. Jednotlivé kousky potřeme rozšlehaným vajíčkem. 
    Šnečky pečeme přibližně 45 minut ve středně vyhřáté troubě na 170 °C.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Tisknout