Salát s uzenou makrelou
Fotogalerie:

Salát s uzenou makrelou

Andrea Jánská

Havířov
Svačinka nebo lehká večeře? Vyber si podle chuti. Podávej samostatně nebo s osmaženým toastem.
Andrea Jánská, Havířov

Ingredience

  • 250 g nudle rýžové
  • 1 okurka
  • 1 svazek ředkvičky
  • svazek cibulka jarní
  • 1 svazek pažitka
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g kukuřice sterilizovaná
  • 4 filety makrela

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rýžové nudle uvaříme ve vodě podle návodu. Okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, cibulku na tenká kolečka i se zelenou natí. Pažitku nasekáme najemno.
  2. Sójovou omáčku smícháme s olejem, prolisovaným česnekem, pepřem a solí.
  3. Do mísy s nudlemi přidáme zpracovanou zeleninu a nakládanou kukuřici. Zalijeme připraveným nálevem.
  4. Vše promícháme, nakonec zlehka vmícháme uzenou makrelu rozebranou na kousky a zbavenou kůže.
     
    TIP: Okurku a ředkvičky můžeš nakrouhat na struhadle.
    Před podáváním vychlaď.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Tisknout