Špenátová pomazánka
Fotogalerie:

Špenátová pomazánka

Hana Stříbrská

Kladno
Zelenými chlebíčky hosty určitě překvapíš.
Hana Stříbrská, Kladno

Ingredience

  • 200 g čerstvých list špenát
  • 100 g sýr tavený
  • 200 g lučina
  • 1 utřený stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 vejce vařená
  • na ozdobu losos uzený

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Čerstvé lístky špenátu dobře vypereme, dáme do hlubší mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty stát. Vodu slijeme, špenát necháme dobře okapat v cedníku (nebo přebytečnou vodu vymačkáme) a nasekáme nadrobno.
  2. Tavený sýr utřeme s lučinou a prolisovaným česnekem, vmícháme špenát, podle chuti osolíme a opepříme. Natřeme na plátky pečiva a ozdobíme nakrájenou šunkou, uzeným lososem nebo krájenými vejci.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)


Zpět na článek: Špenátová pomazánka
Tisknout