Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou
Fotogalerie:

Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou

Jiří Kafka

Semily
Pokud je zelenina dobře upravená, chutná mi víc než maso.
Jiří Kafka, Semily

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika žlutá
  • 1 vanička rajčátka cherry
  • 1 cibule červená
  • 1 cibulka jarní
  • 200 g žampiony
  • 4 lžíce olej olivový
  • dle chuti sůl
  • snítka bazalka
  • 2 bochánky sýr mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechnu zeleninu nejprve omyjeme. Cuketu a oloupaný lilek nakrájíme na plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na malé kousky.
  2. krok2 Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, červenou cibuli na proužky, mladou cibulku na kousky a žampiony oloupeme a nakrájíme na  plátky.
  3. krok3 V pánvi rozpálíme polovinu oleje a zeleninu po dobu 10 minut res­tujeme. Nakonec ­zeleninu osolíme a přendáme do větší skleněné mísy, aby se nám tam vešly i žampiony.
  4. Na zbytku oleje orestujeme samostatně žampiony, dochutíme solí a přidáme k zelenině. Bazalku nastříháme na tenké proužky a ozdobíme jí zeleninu s žampiony. Totéž uděláme se sýrem pokrájeným na tenké plátky.

    TIP: Můžeš přidat olivy, nejlépe černé. Zdůrazníš tak sředomořský ráz pokrmu.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Tisknout