Žampionová polévka
Fotogalerie:
 

Žampionová polévka

Romana Vlková
Romana Vlková
Hlinsko
Tato polívka je u nás moc oblíbená a nemá chybu.
Romana Vlková, Hlinsko

Ingredience

  • 1 brambory strouhané
  • 1 masox
  • špetka kmín drcený
  • 1 smetana 12%
  • 4-5 trojúhelníčků sýr smetanový tavený
  • snítka petrželka
  • mouka hladká dle potřeby
  • 12 žampiony čerstvé
  • 1 lžička tymián
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci usmažíme nakrájené žampiony.
  2. krok2 Podlijeme vodou a přidáme na kolečka nastrouhaný brambor.
  3. krok3 Přisypeme veškeré koření a vaříme asi 10 minut, dokud brambor nezměkne.
  4. krok4 Do polévky přimícháme tavené smetanové sýry a zahustíme smetanou.
  5. krok5 Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Zpět na článek: Žampionová polévka
Zpět na článek: Žampionová polévka
Zpět na článek: Žampionová polévka
Zpět na článek: Žampionová polévka
Zpět na článek: Žampionová polévka
Zpět na článek: Žampionová polévka
Tisknout