„Cigánské“ placičky
Fotogalerie:

„Cigánské“ placičky

Dana Mikešová

Hovězí
Kdo má rád pikantní jídla, ten placičky ocení.
Dana Mikešová, Hovězí

Ingredience

  • 500 g maso kuřecí
  • 5 vejce
  • 5 lžic olej
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 lžička omáčka sojová
  • 1 lžička worcesterská omáčka
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička pepř
  • 5 lžic solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Ze všech ingrediencí uděláme v misce lák a maso do něj vsypeme a promícháme.
  2. Na pánvičce (vhodný je lívanečník) si rozehřejeme olej a naběračkou nabíráme maso s lákem a vléváme do lívanečníku‚ kde nám vzniknou pěkné placičky. Smažíme dozlatova.
  3. Jako příloha jsou vhodné například vařené brambory nebo i bramborová kaše.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Tisknout