Chlebové  vafle
Fotogalerie:

Chlebové vafle

Cecílie Fišnarová

Praha
Dobře se tak využije starší chleba.
Cecílie Fišnarová, Praha

Ingredience

  • 300 g chléb tmavý
  • 5 stroužků česnek
  • 100 g sýr eidam
  • 2 vejce
  • 400-500 ml mléko
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 lžíce majoránka
  • 100 g šunka
  • 3 lžíce mouka špaldová
  • 2 lžíce olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Starší chléb nastrouháme na hrubším struhadle‚ pak nastrouháme i česnek a sýr.
  2. Přidáme vejce‚ mléko‚ pepř‚ sůl, majoránku‚ nakrájenou šunku, špaldovou mouku, olivový olej a vymícháme řidší těsto.
  3. Mezitím zapneme vaflovač. Když je dostatečně zahřátý, dáváme do středu pečicí formy vždy asi 3 lžíce těsta a pečeme nasucho bez oleje. Vafle chutnají jako bramborák, přitom jsou téměř bez cholesterolu.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Tisknout