Liborův hermelín
Fotogalerie:

Liborův hermelín

Zuzana Hanáčíková

Zlín
Hermelín máme rádi na všechny způsoby.
Zuzana Hanáčíková, Zlín

Ingredience

  • špetka sůl
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti paprika sladká mletá
  • dle chuti tymián
  • dle chuti koření grilovací
  • dle chuti oregáno
  • dle chuti pepř
  • dle chuti chilli
  • dle chuti bazalka
  • 1 lžíce olej
  • 1 hermelín

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrníčku nalijeme olej, přidáme koření‚ rozdrcený česnek a sůl. Hermelín potřeme směsí a zabalíme do alobalu tak, aby nevytékal.
  2. Dáme péct do trouby asi na 180–200 °C. Až hermelín zavoní‚ je hotový.

    TIP:
    Hermelín vypadá ještě lépe, když místo obyčejného černého pepře použijeme mletý pepř tří barev.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Tisknout