Špenátové krokety
Fotogalerie:

Špenátové krokety

Lenka Tomešová

Zlín
Špenát, ten chutná na všechny způsoby, ale tenhle recept je jeden z těch obzvlášť zdařilých.
Lenka Tomešová, Zlín

Ingredience

  • 1 balení špenát mražený
  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 vejce
  • 200 g kuře
  • 70 g sýr strouhaný
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 g strouhanka
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Balíček špenátu dáme rozmrznout. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme špenát. Směs asi 10 minut podusíme, ochutíme solí a pepřem.
  2. Do špenátové směsi přidáme vejce, jemně nakrájené či umleté  pečené kuřecí maso, strouhaný sýr a zahustíme dle potřeby strouhankou.
  3. Ze směsi tvoříme kuličky, které ještě obalíme ve strouhance a ze všech stran smažíme nebo fritujeme v dostatečném množství oleje.
  4. Špenátové krokety podáváme teplé nebo i studené, nejlépe chutnají s čerstvým zeleninovým salátem.
     
    TIP: Polovinu špenátu můžeme nahradit jemně nakrájeným a spařeným pórkem. Dětem budou krokety chutnat zejména s bramborovou kaší.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Tisknout