Špenát, ten chutná na všechny způsoby, ale tenhle recept je jeden z těch obzvlášť zdařilých.
Lenka Tomešová, Zlín
Ingredience
- 1 balení špenát mražený
- 1 lžíce máslo
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 vejce
- 200 g kuře
- 70 g sýr strouhaný
- špetka sůl
- špetka pepř
- 150 g strouhanka
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Balíček špenátu dáme rozmrznout. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme špenát. Směs asi 10 minut podusíme, ochutíme solí a pepřem.
-
Do špenátové směsi přidáme vejce, jemně nakrájené či umleté pečené kuřecí maso, strouhaný sýr a zahustíme dle potřeby strouhankou.
-
Ze směsi tvoříme kuličky, které ještě obalíme ve strouhance a ze všech stran smažíme nebo fritujeme v dostatečném množství oleje.
-
Špenátové krokety podáváme teplé nebo i studené, nejlépe chutnají s čerstvým zeleninovým salátem.TIP: Polovinu špenátu můžeme nahradit jemně nakrájeným a spařeným pórkem. Dětem budou krokety chutnat zejména s bramborovou kaší.