Zapečená rajčata s hermelínem
Fotogalerie:

Zapečená rajčata s hermelínem

Veronika Prchlíková

Praha
Dávám přednost zelenině, hlavně při večeři nesmí chybět. Chuť těchto pečených rajčat je díky hermelínu jemně pikantní, ale pokud chceš, můžeš do směsi na plnění ještě použít koření.
Veronika Prchlíková, Praha

Ingredience

  • 100 g hermelín
  • 100 g šunka
  • 50 g sýr eidam
  • 1 svazek cibulka jarní
  • 8 rajčata
  • 1 lžíce olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rajčata opláchneme, osušíme a podélně je přepůlíme. Potom z nich odstraníme dužinu.
  2. krok2 Hermelín, eidam a šunku nastrouháme. Svazek jarní cibulky opláchneme a jednotlivé stonky nakrájíme na kolečka, která pak vmícháme do sýrové směsi.
  3. krok3 Připravenou směsí plníme  přepůlená rajčata, shora je ještě osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
    Rajčata naskládáme do ­vymazané zapékací misky a v pře­dehřáté troubě zapékáme při  200 °C zhruba 15–20 minut.
  4. Podáváme je s čerstvým pečivem dozdobená čerstvou bylinkou.

    TIP: Mnoho lidí nemá rádo rajčata. Zapékat můžeš samozřejmě i jiné druhy zeleniny – například cukety, papriky, okurky nebo kedlubny. Namísto šunky můžeš použít gothaj.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Tisknout