Vánoční šneci
Fotogalerie:

Vánoční šneci

Šárka Váňová

Brno
Šneci se u nás stali oblíbenou vánoční pochoutkou.
Šárka Váňová, Brno

Ingredience

  • 1 sklenice šneci v bujonu
  • 100 g strouhanka
  • 1/2 stroužku česnek
  • špetka muškátový oříšek
  • 1 cibule
  • 20 g máslo
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Převařené šneky vložíme do zapékací misky. Oloupeme a prolisujeme česnek.
  2. Česnek smícháme se strouhankou, změklým máslem, muškátovým oříškem, nadrobno pokrájenou cibulkou a osolíme.
  3. Připravenou směs poklademe na šneky a zapékáme v troubě při 210 °C přibližně po dobu patnácti minut.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Tisknout