Dětský svařáček
Fotogalerie:

Dětský svařáček

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Rádi si na něm pochutnáváme.
Vendula Kolbaská, Tlumačov

Ingredience

  • 1 kompot borůvkový
  • 1 skořice celá
  • 3 badyán
  • 5 hřebíček
  • 1 l voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Skořici, badyán a hřebíček svaříme ve vodě. Zatím si nazdobíme skleničky z varného skla. Okraje skleniček potřeme citronem a pak je v misce s pískovým cukrem obalíme.
  2. Do každé z připravených sklenek vlijeme 50 ml borůvkové šťávy, kterou pak dolijeme odvarem z badyánu, skořice a hřebříčku.
  3. Svařáček podle chuti dosladíme a ozdobíme kolečkem citronu. Nevoní sice po rumu, ale barvu a chuť má vynikající. Jako pití na svačinku je výborný.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Tisknout