Bazalková fritáta
Fotogalerie:

Bazalková fritáta

Martina Zelenková

Příbram
V létě se s vařením moc nezdržuji. Snažím se ušetřit co nejvíc času, abych se mohla starat o zahradu. K obědu připravím něco velmi jednoduchého, jako je například tato omeleta, večeře stačí studená.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 svazek bazalka
  • 1 svazek petrželka
  • 100 ml smetana zakysaná
  • 4 rajčátka cherry
  • 4 žampiony
  • 2 párky kuřecí
  • špetka pepř
  • dle chuti sůl
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce rozklepneme, rozšleháme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželí a bazalkou.
  2. krok2 Vaječnou směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a znovu vše promícháme.
  3. krok3
    Žampiony nakrájíme na tenké plátky, rajčátka přepůlíme, párky nakrájíme na kolečka. Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme nakrájená rajčata, žampiony, párky a zlehka orestujeme.
     
     
  4. Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu smažit, dokud vejce úplně neztuhnou.
  5. Bazalkovou fritátu podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.

    TIP:
    Fritáta patří k jídlům, při jejichž přípravě se fantazii meze opravdu nekladou. Prostě se podívej do lednice a do spíže, představ si, jak chutě svých blízkých nejlépe sladíš, a pusť se do vaření. Pochvala tě nemine!

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Tisknout