Nepravá humrová pomazánka
Fotogalerie:

Nepravá humrová pomazánka

Radka Novotná

Praha
Strouhaný čerstvý celer spolu s mrkví – to je skvělý základ pro vynikající pohoštění.
Radka Novotná, Praha

Ingredience

  • 2–3 mrkev
  • 1/2 celer
  • 2–3 lžíce majonéza
  • trocha pasta sardelová
  • 1 lžička hořčice
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • na ozdobu rajčata
  • na ozdobu petržel nať
  • trocha citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mrkev a celer oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme hořčici, sardelovou pastu a vmícháme majonézu. Dochutíme solí a pepřem podle potřeby a necháme v chladničce uležet asi 30 minut.
  2. Pomazánkou namažeme bagetu a zdobíme kouskem rajčete a petrželkou.
     
    TIP: Do pomazánky můžeme přidat nastrouhaný sýr.
    Milovníci ostřejších chutí zvolí pikantnější druh hořčice. Majonézu můžeme smíchat s bílým jogurtem.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Tisknout