Losos na zelenině
Fotogalerie:

Losos na zelenině

Miluše Paymová

Karviná
Ryba s chutí vínečka je velká pochoutka.
Miluše Paymová, Karviná

Ingredience

  • 600 g losos
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 1 rajčata
  • 1/2 pórek
  • 1 lilek
  • trocha olej olivový
  • 1 lžička citronová šťáva
  • na obalení mouka hladká
  • 200 ml víno červené
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjeme a nastrouháme nahrubo nebo pokrájíme na malé kostičky. Všechnu kromě lilku orestujeme na oleji a polovinou množství vyložíme pekáč či pánev.
  2. Lososa osolíme, opepříme a pokapeme citr. šťávou, obalíme v mouce a zprudka z obou stran osmahneme.
  3. Vložíme na zeleninu do pekáče, zasypeme zbývající, zalijeme vínem, přikryjeme alobalem a zapékáme.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)


Zpět na článek: Losos na zelenině
Tisknout