Ryba s chutí vínečka je velká pochoutka.
Miluše Paymová, Karviná
Ingredience
- 600 g losos
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 rajčata
- 1/2 pórek
- 1 lilek
- trocha olej olivový
- 1 lžička citronová šťáva
- na obalení mouka hladká
- 200 ml víno červené
- sůl
- pepř
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
200 Kč
Postup přípravy
-
Zeleninu omyjeme a nastrouháme nahrubo nebo pokrájíme na malé kostičky. Všechnu kromě lilku orestujeme na oleji a polovinou množství vyložíme pekáč či pánev.
-
Lososa osolíme, opepříme a pokapeme citr. šťávou, obalíme v mouce a zprudka z obou stran osmahneme.
-
Vložíme na zeleninu do pekáče, zasypeme zbývající, zalijeme vínem, přikryjeme alobalem a zapékáme.