Makové knedlíky
Fotogalerie:

Makové knedlíky

Olga Burešová

Byšice
Sladká dobrota z bramborového těsta.
Olga Burešová, Byšice

Ingredience

  • 400 g brambory vařené
  • 1 vejce
  • 150 g mouka polohrubá
  • trocha sůl
  • 500 g švestky
  • 150 g mák mletý
  • 100 g cukr moučkový
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené a oloupané bram­bory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme těsto. Vytvarujeme ho do válečku o průměru asi 4 cm a ten nakrájíme na třícentimetrové díly.
  2. Z každého dílu uděláme malou placičku, vložíme do ní švestku a zabalíme.
  3. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 7–10 minut.
  4. Uvařené knedlíky necháme okapat a pak je obalujeme v mletém máku, který jsme smíchali s moučkovým cukrem. Nakonec je polijeme rozpuštěným máslem.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)


Zpět na článek: Makové knedlíky
Tisknout