Sladká dobrota z bramborového těsta.
Olga Burešová, Byšice
Ingredience
- 400 g brambory vařené
- 1 vejce
- 150 g mouka polohrubá
- trocha sůl
- 500 g švestky
- 150 g mák mletý
- 100 g cukr moučkový
- máslo
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Uvařené a oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme těsto. Vytvarujeme ho do válečku o průměru asi 4 cm a ten nakrájíme na třícentimetrové díly.
-
Z každého dílu uděláme malou placičku, vložíme do ní švestku a zabalíme.
-
Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 7–10 minut.
-
Uvařené knedlíky necháme okapat a pak je obalujeme v mletém máku, který jsme smíchali s moučkovým cukrem. Nakonec je polijeme rozpuštěným máslem.