Horké jablko
Fotogalerie:

Horké jablko

Jindra Vystrčilová

Blansko
Přijde ti k chuti na zahřátí hlavně v zimě.
Jindra Vystrčilová, Blansko

Ingredience

  • citrón
  • jablka
  • 350 ml víno červené
  • 120 g cukr krupice
  • 350 ml džus jablečný
  • koření na svářené víno

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Jablečný džus‚ víno a cukr ohřejeme‚ přidáme citron pokrájený na plátky a koření do svařeného vína.
  2. Necháme asi 15 minut stát a zahřejeme. Do sklenic rozdělíme kostičky oloupaného a jádřince zbaveného jablka a zalijeme horkou tekutinou. Sklenice přizdobíme kolečkem citronu.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Tisknout