Kuřecí řízečky s chřestem
Fotogalerie:

Kuřecí řízečky s chřestem

Jana Dolečková

Kladno
Vařím pravidelně teplé večeře a někdy je problém vymyslet, co na stůl, abych u přípravy nemusela trávit čas, který po příchodu z práce beztak nemám. Kuřecí masíčko je hotové hned a chřest mu dodá správný šmak.
Jana Dolečková, Kladno

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • chřest
  • olej
  • 1/2 kostky vývar zeleninový
  • citrónová kůra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Omyté kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po­sypeme strouhanou citronovou kůrou. Chřest omyjeme, odřízneme dřevnaté konce a pokrájíme na menší kousky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí řízky po obou stranách osmažíme. Maso vyjmeme. Do vypečeného tuku přidáme kousek másla a chřest na něm orestujeme. Přilijeme trochu vody, přidáme díl kostky zeleninového vývaru a du­síme asi 5–10 minut. Plátky masa podáváme s připraveným chřestem. Řízky nakrájíme na tenké plátky a podáváme s takto připraveným chřestem.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Tisknout