Sýrový hemenex
Fotogalerie:

Sýrový hemenex

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Lahůdka, která se nepřejí a nezklame.
Hana Kyselová, Jablonné v Podještědí

Ingredience

  • pepř
  • olej
  • 6 vejce
  • sůl
  • sýr tavený
  • salám uherský

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánev nalijeme tenkou vrstvu oleje‚ poklademe sýr‚ na to salámek nakrájený na tenké plátky (může být šunka‚ šunkový salám‚ vysočina apod.) a navrch vyklepneme vejce, nožem propíchneme žloutek‚ aby se roztekl. Podle chuti osolíme a opepříme‚ zapneme plotýnku a ne příliš zprudka smažíme, popř. po chvíli obrátíme‚ aby se vejce prohřálo i z druhé strany. Podáváme s pečivem nebo s bramborem.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)


Zpět na článek: Sýrový hemenex
Tisknout