Krémové rizoto
Fotogalerie:

Krémové rizoto

Eva Vokurková

Třeboň
Moje rodina si potrpí na teplé večeře a já dost často přemýšlím, co uvařit rychlého, když se vrátím z práce. Zeleninové rizoto s houbami je hotové docela rychle a všem mým jedlíkům chutná.
Eva Vokurková, Třeboň

Ingredience

  • 2 rajčata
  • 1 vejce
  • 1 smetana
  • 1,5 hrnku rýže
  • 100 g máslo
  • 1 lžička mouka hladká
  • 100 g žampiony
  • 1 cuketa
  • 1 lostka vývar zeleninový
  • petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Připravíme vývar a uvaříme v něm rýži. Pokrájíme žampiony a rajčata a spolu s cuketou je na másle orestujeme. Směs poprášíme hladkou moukou, osolíme a jemně opepříme. Hotovou rýži přidáme na směs a promícháme se zeleninou. Přilijeme smetanu a krátce povaříme, aby se všechny chutě propojily. Podáváme dozdobené čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)


Zpět na článek: Krémové rizoto
Zpět na článek: Krémové rizoto
Tisknout