Plněný lilek se sýrem
Fotogalerie:

Plněný lilek se sýrem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vařím sice docela rád, ale nechci u plotny trávit přehnaně času. Nedávno jsem vyzkoušel recept, který mi naprosto vyhovoval. Příprava je naoko složitá, ale přitom rychlá. Jídlo je výborné!
Milan Novotný, Písek

Ingredience

  • 2 lžičky ocet
  • 200 g sýr
  • 2 lilek
  • olej olivový
  • 1 cibule
  • 4 kuřecí prsa
  • 100 g rajčátka cherry
  • 3 stroužky česnek
  • 50 g rajčata sušená
  • petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Lilky opláchneme a přepůlíme. Z každé půlky podélně lžičkou vyjmeme část dužiny. Poté lilky vložíme do hlubokého hrnce a spaříme je vroucí vodou asi tři minuty.
  2. krok2
    Předvařené lilky vyjmeme z vody, necháme okapat a vložíme do zapékací misky. Každou polovinu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a vinným octem (jen pár kapek). Zapékací misku přiklopíme alobalem a dáme péct asi 30 minut.
  3. krok3
    Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso opečeme. Potom do pánve přidáme na plátky nakrájený česnek, nakrájenou cibuli a nadrobno nasekané kousky nakládaných sušených rajčat. Na závěr směs osolíme a opepříme podle vlastní chuti. Hotovou směs rovnoměrně rozmístíme na vršky předpečených lilků, posypeme nastrouhaným sýrem a vrátíme na 10 minut (bez fólie) zpět do trouby. Po upečení podáváme s bílým pečivem, ozdobené malými rajčátky a čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)


Zpět na článek: Plněný lilek se sýrem
Zpět na článek: Plněný lilek se sýrem
Zpět na článek: Plněný lilek se sýrem
Zpět na článek: Plněný lilek se sýrem
Tisknout