Rychlá ředkvičková polévka
Fotogalerie:

Rychlá ředkvičková polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Recept na ředkvičkovou polévku jsem si dovezla z Dánska, kde jsem pracovala jako au-pair. Opravdu jsem netušila, že ředkvičky se dají i vařit a že jsou tak chutné. Dnes už je při vaření používám dost často.
Týna Pomazalová, Třebíč

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 1 a 1/2 lžíce mouka hladká
  • 100 ml smetana
  • bujón
  • petrželka
  • ředkvičky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Ředkvičky zbavíme zelených listů, řádně je omyjeme pod studenou vodou a nakrájíme na drobnější kousky. V hrnci rozehřejeme máslo, nasypeme pokrájené ředkvičky a na másle je osmahneme. Přidáme hladkou mouku, zamícháme a zalijeme litrem studené vody. Přidáme kostku slepičího bujonu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 10 minut.
  2. Nakonec přidáme smetanu na vaření, polévku necháme přejít varem a můžeme podávat. Zdobíme čerstvou petrželovou natí.


Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)


Zpět na článek: Rychlá ředkvičková polévka
Zpět na článek: Rychlá ředkvičková polévka
Tisknout