Polévka s pohankou
Fotogalerie:

Polévka s pohankou

Dana Urbánová
Dana Urbánová
Letovice

Zdravá a chutná polévka. Pohanka nám polévku přirozeně zahustí.

Dana Urbánová, Letovice

Ingredience

  • 2,5 l voda
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 2 ks brambory
  • 4 lžíce pohanka
  • podle chuti sůl a pepř
  • petrželová nať

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme vodu a na malé kousky nakrájenou petržel, mrkev a brambory. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  2. Když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní propranou pohanku a ještě asi 10 minut vaříme do měkka. Nakonec přidáme do polévky čerstvou nebo sušenou petrželovou nať. 
Tisknout