Chutná obměna domácí tabule.
Jarmila Boříková, Nové Město nad Metují
Ingredience
- 6 ks brambory
- 150 g polohrubá mouka
- 1/2 sáčku kypřící prášek
- 4 vejce
- 500 ml mléko
- 100 g měkký salám
- sůl podle chuti
- 250 g špenát
- 1 cibule
- 1 lžíce hladká mouka
- 2 stroužky česnek
- na špenát mléko dle potřeby
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
120 Kč
Postup přípravy
-
Brambory si uvaříme ve slupce, nejlépe den dopředu. Osmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Přidáme špenát, 2 vejce, česnek, sůl a mícháme. Dle potřeby přilijeme trochu mléka.
-
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme salám nakrájený na kostičky, 2 vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva, mléko a sůl. Vymícháme těsto. Lžicí dáváme těsto na rozpálený olej a tvoříme středně velké omelety, aby šly dobře otáčet. Smažíme z obou stran. Omeletu přendáme na talíř, naplníme ji špenátem a přehneme.