Bramborová omeleta plněná špenátem
Fotogalerie:

Bramborová omeleta plněná špenátem

Jarmila Boříková
Jarmila Boříková
Nové Město nad Metují

Chutná obměna domácí tabule.

Jarmila Boříková, Nové Město nad Metují

Ingredience

  • 6 ks brambory
  • 150 g polohrubá mouka
  • 1/2 sáčku kypřící prášek
  • 4 vejce
  • 500 ml mléko
  • 100 g měkký salám
  • sůl podle chuti
  • 250 g špenát
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 stroužky česnek
  • na špenát mléko dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory si uvaříme ve slupce, nejlépe den dopředu. Osmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Přidáme špenát, 2 vejce, česnek, sůl a mícháme. Dle potřeby přilijeme trochu mléka.
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme salám nakrájený na kostičky, 2 vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva, mléko a sůl. Vymícháme těsto. Lžicí dáváme těsto na rozpálený olej a tvoříme středně velké omelety, aby šly dobře otáčet. Smažíme z obou stran. Omeletu přendáme na talíř, naplníme ji špenátem a přehneme.

Zpět na článek: Bramborová omeleta plněná špenátem
Tisknout