Omeleta s karamelizovanými rajčaty
Fotogalerie:

Omeleta s karamelizovanými rajčaty

Veronika Gajová
Veronika Gajová
Brno

Rajčata s cukrem mírně zkaramelizují a spolu s česnekem a cibulí vytvoří zajímavou kombinaci chutí.

Veronika Gajová, Brno

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 2 lžičky sůl
  • 1/4 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce voda

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájíme na tlusté plátky (třetiny nebo poloviny). Plátky propícháme vidličkou a na řezech posypeme cukrem a solí. Necháme minimálně 10 minut odpočinout.
  2. Rozšleháme dvě vejce, vodu a špetku soli. Na pánvi rozehřejeme máslo a vlijeme vaječnou směs. Během opékání postupně shrnujeme směs od okrajů omelety směrem ke středu a nakláněním pánve přeléváme na uvolněné místo ještě tekutou vaječnou směs. Omeleta tak bude hezky nadýchaná. Přeneseme na talíř.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a vložíme rajčatové plátky. Opékáme 3-5 minut, dokud nezměknou. Rajčata obrátíme a do prostoru mezi nimi vložíme do šťávy najemno nakrájenou cibulku a česnek. Opět několik minut opékáme.
  4. Náplň případně podle chuti dosolíme. Navršíme směs na omeletu, přehneme a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Tisknout